Interface fast flap (or a single up/down) somethimes mark OSPF routes as inactive

Hi,

Sometimes, when quick flapping occur on a interface (this case 10G form Intel/HP with ixgbe/qlcnic), OSPF go down and UP fast and then some routes stale as inactive. Traffic stops and even another route is available (witch higger cost) traffic doesn’t work(this is OK because OSPF costs). The problem is witch routes marked as inactive.
The server is a ProLiant DL360e Gen8 with Intel 82599ES and Qlogic cLOM8214

luis@VyOS-1:~$ show ip route ospf | grep inac
O 10.5.50.253/32 [110/52] via 10.254.255.2, eth4 inactive, 00:04:10
O 10.5.50.254/32 [110/52] via 10.254.255.2, eth4 inactive, 00:04:10
O 10.23.3.108/30 [110/71] via 10.254.255.2, eth4 inactive, 00:04:10
O 10.57.30.0/29 [110/52] via 10.254.255.2, eth4 inactive, 00:04:10
O 10.254.0.2/32 [110/20] via 10.254.255.2, eth4 inactive, 00:44:08
O 10.254.255.8/30 [110/21] via 10.254.255.2, eth4 inactive, 00:44:09
O 10.255.10.37/32 [110/41] via 10.254.255.2, eth4 inactive, 00:04:10
O 10.255.10.40/32 [110/52] via 10.254.255.2, eth4 inactive, 00:04:10
O 10.255.10.41/32 [110/52] via 10.254.255.2, eth4 inactive, 00:04:10

To solve, I only need to disable/enable this interface.

set interfaces ethernet eth4 disable
commit
delete interfaces ethernet eth4 disable
commit

root@VyOS-1:/home/luis# lspci | grep Ether
02:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation I350 Gigabit Network Connection (rev 01)
02:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation I350 Gigabit Network Connection (rev 01)
02:00.2 Ethernet controller: Intel Corporation I350 Gigabit Network Connection (rev 01)
02:00.3 Ethernet controller: Intel Corporation I350 Gigabit Network Connection (rev 01)
03:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection (rev 01)
03:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection (rev 01)
08:00.0 Ethernet controller: QLogic Corp. cLOM8214 1/10GbE Controller (rev 54)
08:00.1 Ethernet controller: QLogic Corp. cLOM8214 1/10GbE Controller (rev 54)

HP driver

driver: qlcnic
version: 5.3.66
firmware-version: 4.16.50

Intel driver

driver: ixgbe
version: 5.1.0-k
firmware-version: 0x00012b2c

I only saw this with version 1.2.0 and not with 1.2.3(no sure if affected)

luis@VyOS-1# run show version
Version: VyOS 1.2.0
Built by: Sentrium S.L.
Built on: Sun 27 Jan 2019 19:08 UTC
Build ID: 795d6338-c1ce-4ebb-992f-d064f5af9309

Architecture: x86_64
Boot via: installed image
System type: bare metal

Hardware vendor: HP
Hardware model: ProLiant DL360e Gen8
Hardware S/N: Unknown
Hardware UUID: Unknown

Copyright: VyOS maintainers and contributors

Looking for something like this, I only found these below, but are not the same case:


Maybe related with a blackhole route? (not sure)